Amaron and Vanad Enovation sign collaboration agreement

Op 30 november 2017 hebben Amaron en het Nederlandse VANAD Enovation een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide bedrijven hebben de intentie om de krachten te bundelen op twee fronten. Enerzijds biedt VANAD Enovation het Workflower-portfolio van Amaron aan aan zijn brede klantenbasis in Nederland. Amaron biedt van zijn kant het xdsConnect-uitwisselplatform van VANAD Enovation aan en ondersteunt hiermee zijn klanten in België.

Eindeloze toepassingsmogelijkheden

VANAD Enovation heeft met de inzet van Cloverleaf een jarenlange ervaring op het gebied van applicatie-integratie. Op basis van deze ervaring ziet VANAD Enovation een verschuiving van applicatie-integratie naar procesgestuurde informatie. Met Workflower van Amaron biedt VANAD Enovation een innovatief platform bovenop Cloverleaf voor het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en informatiegegevens bij zorginstellingen. Dit verschaft eindeloze toepassingsmogelijkheden op het gebied van zorgprocessen, de administratieve en logistieke processen, het personeelsbeleid en eHealth.

Standaardgebaseerde uitwisseling van data

Amaron gaat van zijn kant het xdsConnect-platform aanbieden en ondersteunen bij zijn Belgische projecten en klanten. xdsConnect zorgt voor de veilige uitwisseling van medische informatie op basis van IHE-standaarden. Het platform heeft zijn sporen al verdiend in Nederland, maar ook in België is het geen onbekende. Zo wordt xdsConnect onder andere ingezet bij Abrumet om medische informatie uit te wisselen tussen ziekenhuizen.

Amaron heeft de voorbije jaren diepgaande kennis verworven op het gebied van integratiestandaarden, ook al was dit niet altijd duidelijk zichtbaar. “Met de oprichting van IHE België waait er een nieuwe wind door het Belgische healthcare IT-landschap en is de tijd rijp om onze kennis over de standaarden ten volle te benutten,” stelt Maurice Van Kerkhoven, CEO van Amaron. “Met xdsConnect van VANAD Enovation zetten we volop in op het gestandaardiseerd en veilig uitwisselen van medische gegevens.”

“Wij geloven in betere zorg door het effectief verbinden van zorgorganisaties, zorgverleners en patiënten en delen deze visie met Amaron,” zegt Jeroen van Rijswijk van VANAD Enovation. “We zijn dan ook erg tevreden om onze samenwerking met Amaron te versterken in Nederland en België, en – wie weet – op de langere termijn ook uit te breiden naar andere landen in Europa.”

 


Over VANAD Enovation

Al 35 jaar is VANAD Enovation dé partij voor zorgcommunicatie in Nederland. De 100 ervaren medewerkers van het bedrijf kennen de zorgsector door en door. Dagelijks implementeren ze nieuwe koppelingen op basis van internationale standaarden in de zorg-ICT, zoals HL7, FHIR, XML, EDIFACT, etc. VANAD Enovation voorziet zorgorganisaties van koppelingen voor al hun uitwisselings- en integratiebehoeften en werkt hierbij nauw samen met de leveranciers van de softwaresystemen.