, ,

Cerner sluit overeenkomst met Amaron voor integratie EPD met eHealth

We zijn heel trots om te melden dat we een partnerschap hebben ondertekend met Cerner, een wereldwijd toonaangevende speler in zorgtechnologie. Samen zullen we werk maken van de implementatie van een volledig geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD) in de Universitaire Ziekenhuizen van Antwerpen (UZA) en Gent (UZ Gent), en AZ Sint-Lucas in Gent. Met dit partnerschap wordt een belangrijke stap vooruit gezet voor wat betreft de uitwisseling van data met de verschillende eHealth-platformen in België.

Klaar voor de toekomst

Dankzij de samenwerking van Cerner en Amaron kunnen UZA, UZ Gent en AZ Sint-Lucas een ​​volledig geïntegreerd EPD uitrollen. Via dit toekomstgerichte patiëntendossier zullen alle medische gegevens van de patiënt op elk moment beschikbaar zijn voor de betrokken zorgverleners én de patiënt, dit allemaal volgens de strengste normen van privacy en veiligheid.

Amaron Cerner eHealth

Nu de zorgsector in een snel tempo een ingrijpende transformatie ondergaat, beschouwt de Belgische overheid eHealth als een prioriteit voor de toekomst. Tegelijk moeten de zorginstellingen efficiënter en kwalitatiever gaan werken. Amaron wil ziekenhuizen en andere zorgverleners helpen om hun IT-investeringen te maximaliseren en betere zorg te leveren, door een optimale, veilige uitwisseling van data tussen hun IT-systemen en de platformen voor eHealth services mogelijk te maken. “In België doet ruim de helft van alle ziekenhuizen een beroep op onze diensten. De samenwerking met Cerner is een fantastische kans om onze diepgaande kennis rond data-uitwisseling te koppelen aan de toonaangevende EPD-oplossing van Cerner, en zo de efficiëntie, de kwaliteit van het werk en de patiëntveiligheid in de ziekenhuizen in de regio op te drijven,” zegt Maurice Van Kerkhoven, oprichter van Amaron.

“We zijn erg trots dat Amaron de keuze heeft gemaakt om een partnerschap aan te gaan met Cerner. Deze strategische samenwerking geeft Amaron toegang tot onze brede internationale expertise. Tegelijkertijd profiteert Cerner van Amarons lokale ervaring en kennis over de uitwisseling van gegevens in een klinische omgeving en de eHealth Services platformen,” aldus Cor Rumping, algemeen directeur van Cerner in België en Nederland.

Samen delen we een gemeenschappelijke visie: invulling geven aan de behoeften van ziekenhuizen en hun gemeenschap vandaag, en hen helpen om zich voor te bereiden voor de toekomst.

Vlnr: Rob Reijn (Cerner), Tom De Caluwé (Amaron), Cor Rumping (Cerner), Maurice Van Kerkhoven (Amaron) en Ruud Bongers (Cerner)