Wat is Mirth Connect en wat zijn de voordelen van deze integratietool?

Mirth® Connect is een populaire en veelgebruikte tool die het voor zorgorganisaties mogelijk maakt om informatie te delen tussen de verschillende deelsystemen die er zijn: elektronische patiëntendossiers (EPD’s), laboratoriuminformatiesystemen, systemen voor beeldbeheer, facturatietoepassingen enz.

Wereldwijd zijn er duizenden zorgorganisaties die werken met Mirth Connect om een robuuste interoperabiliteit tot stand te brengen in een versnipperd datalandschap. Waarom ze dit doen? Daar hebben ze minstens 6 redenen voor.

  1. Gegevensintegratie: Mirth Connect biedt krachtige mogelijkheden om gegevens uit diverse bronnen te koppelen en centraal beschikbaar te stellen.
  2. Standaardgebaseerde interoperabiliteit: De tool ondersteunt diverse standaarden voor de uitwisseling van data in de zorg: HL7, FHIR, DICOM, CDA… Dankzij deze standaarden kan Mirth Connect vlot gegevens uitwisselen met externe systemen en zorgaanbieders die dezelfde standaarden hanteren.
  3. Gebruiksvriendelijke interface en flexibiliteit: Dankzij een gebruiksvriendelijke visuele interface kunnen de gebruikers snel en flexibel berichtenstromen configureren, nieuwe interfaces opzetten of bestaande koppelingen aanpassen aan hun specifieke behoeften. In een snel evoluerend zorglandschap waar elke dag nieuwe technologieën en systemen geïntroduceerd worden, is dit van cruciaal belang.
  4. Monitoring en beheer: Met ingebouwde tools kan je de gegevensstromen monitoren en beheren. Beheerders kunnen de prestaties en status van de interfaces volgen, fouten detecteren en oplossen, gegevenslogs analyseren enz.  Allemaal zaken die helpen om een betrouwbare gegevensuitwisseling te waarborgen.
  5. Kostenbesparing: Mirth Connect biedt een breed scala aan functionaliteiten en werkt op basis van standaarden. Daardoor zijn er minder maatwerkintegraties nodig, wat kan resulteren in aanzienlijke kostenbesparingen voor ontwikkeling en onderhoud.
  6. Open source: Als open-sourceplatform heeft Mirth Connect ook een actieve gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die meewerken aan de ontwikkeling en het gebruik ervan. Dit draagt bij aan de populariteit en het brede gebruik ervan in de zorgsector.

Met Mirth Connect kunnen zorgorganisaties dus een efficiënte en effectieve gegevensuitwisseling waarborgen, waardoor de verschillende deelsystemen beter gaan samenwerken. En omdat de zorgverleners vlotter toegang hebben tot de data die ze nodig hebben, kunnen zij ook beter samenwerken, wat de algehele kwaliteit van de zorg ten goede komt.

Wil je je verdiepen in Mirth Connect nu je weet wat de voordelen zijn?

Schrijf je in voor een training bij Amaron, dé Mirth Connect specialist in de lage landen en officieel reseller van NextGen Healthcare.

Integratie op zijn best, met Amaron en Mirth Connect

In deze brochure lees je hoe je je zorgapplicaties optimaal kunt laten samenwerken met ons Mirth-gebaseerde Amaron Connect platform, en belangrijker nog, wat hiervan de voordelen zijn.