Amaron versnelt groei met kapitaalsinjectie

Amaron Superhero

Om onze verdere groeiplannen in binnen- en buitenland te realiseren, trekken we twee investeerders aan: HERAN Partners en Active Capital. Via een eerste kapitaalsinjectie van 2 miljoen euro krijgen we zuurstof om onze groeiplannen een extra turbo te geven en het personeelsbestand fors uit te breiden – met maar liefst 17 nieuwe medewerkers in de komende 12 maanden. Voor onze klanten verandert er niets. Wel integendeel, we blijven volop inzetten op onze huidige activiteiten: datakoppeling en procesoptimalisatie in de zorgsector.

Als gespecialiseerde HealthTech investeerder, kent HERAN Partners het IT-landschap binnen Health & Care door en door en hebben ze goede contacten met vele actoren binnen de sector. Active Capital van zijn kant heeft ruime ervaring in het ondersteunen en begeleiden van bedrijven in een groeifase. Allebei de investeerders geloven sterk dat de aanpak en de activiteiten van Amaron de juiste manier zijn om de verdere digitalisering in de zorgsector te faciliteren en te versnellen.

“We vinden het een hele eer om met deze investeerders in zee te gaan,” zegt Maurice Van Kerkhoven, oprichter van Amaron. “Dankzij hen krijgen we de financiële ruimte voor onze groeiplannen en kunnen we tal van nieuwe medewerkers aanwerven. Met deze partners halen we ook waardevolle kennis binnen. Annie Vereecken van HERAN Partners en Jan Heyse van Active Capital zullen deel uitmaken van onze raad van bestuur, en van daaruit de verdere groeistrategie en internationalisatie van onze onderneming mee helpen sturen.”

Zorgsector ondersteunen om meer te halen uit beperkte middelen

“Deze financiering geeft ons de mogelijkheid om onze vleugels verder uit te slaan,” vult Tom De Caluwé, medeoprichter van Amaron aan. “Van onze basiskoers zullen we niet afwijken: we blijven inzetten op producten en diensten voor datakoppeling en procesoptimalisatie, want daar liggen nog ontzettend veel groeikansen. De coronapandemie bijvoorbeeld heeft pijnlijk duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is voor de zorgsector om snel te kunnen schakelen, processen aan te passen en data uit te wisselen binnen en buiten het ziekenhuis. Met onze technologie kunnen we hen helpen om die problematiek aan te pakken en hun medewerkers ondersteunen om meer te doen met de beperkte tijd en middelen die er zijn.”

“Die weg willen we absoluut verder blijven bewandelen. Niet alleen in België, waar we zowel vele ziekenhuizen als private labs tot onze klanten rekenen, maar ook in het buitenland. In eerste instantie in Nederland en Frankrijk, waar we eveneens bijzonder veel potentieel zien om onze activiteiten verder uit te breiden.”

Onmisbare schakel

Maurice en Tom

Maurice Van Kerkhoven (l), Tom De Caluwé (r), oprichters van Amaron

“Vanuit onze huidige bestaande portefeuille van HERAN HealthTech Fund I worden we dagelijks geconfronteerd met de complexiteit van het IT-landschap binnen de zorgsector,” stelt Annie Vereecken van HERAN Partners. “We zijn ervan overtuigd dat Amaron een onmisbare schakel is om grote stappen vooruit te kunnen zetten in de grote digitale uitdagingen die zich aandienen in het zorglandschap. Er wordt steeds meer data gecreëerd bij ieder onderzoek en voor iedere patiënt, via een steeds grotere verscheidenheid aan applicaties en systemen. Stroomlijning en interoperabiliteit zijn hierbij uitermate cruciaal. We zijn ervan overtuigd dat Amaron met Tom en Maurice als drijvende krachten een mooi parcours te wachten staat en zetten met veel enthousiasme mee onze schouders onder dit verhaal!”

“Van mijn kant ben ik eveneens heel tevreden om de groeiambities van Amaron te kunnen ondersteunen,” zegt Jan Heyse van Active Capital. “Amaron heeft een sterke trackrecord, bewezen en gewaardeerde expertise en een aanbod van producten en diensten waarmee het bedrijf nu een versnelling hoger kan schakelen. Ik kijk er al naar uit bij te kunnen dragen aan de verdere groei van Amaron tot een leidende integratie- en dataspeler in de healthcare sector, niet alleen op de thuismarkt maar ook daarbuiten.”

Over HERAN Partners

HERAN Partners is een Belgisch investeringsfonds opgericht door Annie Vereecken, Katleen Vandersmissen, Joris Mortelmans en Herman Verrelst. Met het brede netwerk en de ongeëvenaarde expertise van haar partners ondersteunt HERAN Partners Europese startups en scale-ups uit de MedTech en Digital Health sectoren. HERAN Partners lanceerde in 2020 haar eerste investeringsfonds HERAN HealthTech Fund I, met een omvang van ruim 72 miljoen waarbij de focus ligt op startups en groeibedrijven, en waarbij digitalisering en data binnen Life Sciences de rode draad zijn. Andere portefeuillebedrijven zijn Ugentec, Ontoforce, IcoMetrix, PharmaFluidics, Lynxcare en FOx BioSystems.

Over Active Capital

Active Capital werd opgericht in 2020 door Jan Heyse. Als onafhankelijke investeerder wil Active Capital ondernemers en managementteams van groeiende bedrijven ondersteunen zowel met financiering maar ook door een actieve rol te spelen als klankbord voor het management, in de verdere professionalisering van de onderneming en in de ontwikkeling van de bedrijfsstrategie. Active Capital richt zich op een beperkt aantal investeringen waarin het tegelijk impact en toegevoegde waarde kan brengen in de uitvoering van de groeiplannen van haar deelnemingen.