,

HL7 lanceert FHIR release 3

In maart heeft HL7 release 3 van FHIR vrijgegeven. De FHIR-community heeft flink geïnvesteerd in deze nieuwe specificaties: honderden mensen hebben gedurende een periode van 18 maanden maar liefst 2400 wijzigingsvoorstellen verwerkt.

Wat zijn de belangrijke wijzigingen?

  • Extra ondersteuning voor klinische besluitvorming en klinische kwaliteitsmaatregelen
  • Bredere functionaliteit voor de belangrijkste klinische workflows
  • Verdere ontwikkeling van de terminologieservices en ondersteuning voor financieel beheer
  • De definiëring van een RDF-formaat, en hoe FHIR zich verhoudt tot Linked Data
  • Verdere verbeteringen van de RESTful API en het conformance framework

FHIR: Fast Healthcare Interoperability ResourcesFHIR_logo

FHIR – dat u uitspreekt zoals het Engelse woord ‘fire’ – maakt gebruik van bestaande webtechnologie (RESTful APIs) en de meest recente webstandaarden om gegevens uit te wisselen tussen allerlei informatiesystemen in de zorgsector. FHIR bestaat uit herbruikbare bouwstenen, de zogenaamde resources, waarmee u snel oplossingen kunt bouwen voor het delen van zowel administratieve als zorggerelateerde gegevens. De FHIR-standaard is eenvoudig te implementeren tegen lage investeringen (in tijd en geld) en biedt o.a. kansen op het gebied van mobiele apps en cloudtoepassingen.

Amaron en FHIR

FHIR opent eindeloze mogelijkheden op het vlak van interoperabiliteit. Daar zijn we ook bij Amaron met z’n allen van overtuigd. Op dit moment hebben we een FHIR-project lopen in het Jan Yperman ziekenhuis in Ieper. Bedoeling is om er via FHIR patiëntinformatie te ontsluiten en beschikbaar te stellen aan 3rd party applicaties.

Wil u zelf met FHIR aan de slag en wenst u hierbij ondersteuning, dan bent u bij Amaron aan het goeie adres. Bel ons op tel. 051 62 73 20 of stuur een e-mail naar info@amaron.be.