,

Ziekenhuis Oost-Limburg rationaliseert EAI-oplossingen met Mirth en Amaron

Eind 2014 nam Ziekenhuis Oost-Limburg het besluit om zijn bestaande Enterprise Application Integration (EAI) oplossingen te rationaliseren. Op dat moment werden er een 100-tal eindpunten bediend via 2 producten die voornamelijk instonden voor de berichtentransformatie binnen de verschillende types HL7-stromen (patiëntgegevens, resultaten).

Oplossing

De keuze viel al snel op Mirth als middleware-oplossing. Vermits de doorlooptijd van de migratie beperkt was en er op korte termijn nieuwe toepassingen beschikbaar moesten komen, besloot het ziekenhuis van in den beginne om externe expertise in te huren. Amaron bleek – wegens zijn uitgebreide ervaring met Mirth in de ziekenhuiswereld – de geknipte partner te zijn voor dit omvangrijke project.

Over een periode van 5 maanden à rato van 1 dag per week is de migratie afgewerkt en konden er nieuwe toepassingen, zoals spoedregistratie en kwaliteitsopvolging op de pijnkliniek, uitgerold worden.

Resultaat

Vandaag worden er 135 eindpunten geservicet, waaronder belangrijke nieuwe toepassingen zoals een patiëntdatamanagementsysteem voor kritische diensten.

Mirth ondersteunt in een relatief beperkte configuratie  van 8 GB geheugen en 2 virtuele processoren al de noodzakelijke transportprotocollen (HL7, HTTP, HTTPS, SOAP, XML).

“Naast de expertise van Amaron, is ook de flexibiliteit van hun backoffice-organisatie met helpdesk erg waardevol gebleken bij de uitvoering van onze projecten,” zegt Patrick De Moor, software consultant bij Ziekenhuis Oost-Limburg.