Amaron lanceert Workflower

Amaron lanceert Workflower, het toekomstgerichte platform voor het beheer en het optimaliseren van de processen in de zorgsector

Op 11 juni heeft Amaron zijn innovatief platform Workflower voorgesteld aan het publiek. Dit evenement vond plaats in het statige Sandton Grand Hotel Reylof in Gent. 15 ICT-directeurs van ziekenhuizen uit de hele Vlaamse regio tekenden present voor een boeiende infosessie.

Wim Van Doorsselaere van AAA+ Partners in Zorg beet de spits af met een voordracht over hoe een doorgedreven analyse van de processen kan leiden tot meer transparantie in de zorg. Vervolgens beklom Henk Vincent, directeur facilitaire diensten en masterplan van AZ Alma, het spreekgestoelte. De aanwezigen konden zich duidelijk herkennen in zijn verhelderende en praktijkgerichte toespraak over het belang van het procesmatig denken in de zorgsector.

De derde spreker van dienst was Tom De Caluwé van Amaron. Hij lichtte een tip van de sluier van Workflower, het innovatief platform voor het stroomlijnen en optimaliseren van de patiënten-, materiaal- en informatiestromen in de zorgsector. De daaropvolgende demonstratie van het systeem, met voorbeelden van concrete toepassingen en realisaties, kon rekenen op een grote belangstelling.

Na afloop konden de aanwezigen rustig nakaarten en hun ervaringen uitwisselen op een gezellige netwerkborrel op een zonovergoten terras.

Eindeloze toepassingsmogelijkheden

 Ondertussen zijn er al vijf ziekenhuizen die werken met Workflower: Ziekenhuis Oost-Limburg, Jan Yperman Ziekenhuis, AZ Sint-Lucas Gent, UMC Sint-Pieter en AZ Nikolaas. Workflower ondersteunt deze zorginstellingen bij het modelleren en implementeren van de interdepartementale processen – over de domeinen heen en in harmonie met de bestaande IT-systemen. Dit biedt eindeloze toepassingsmogelijkheden op het terrein van de zorgprocessen, de administratieve en logistieke processen, het personeelsbeleid en eHealth.

Het resultaat? Een strakke grip op de processen, het vlotter implementeren van normen en regels, een betere onderlinge samenwerking en een soepele wendbaarheid van de organisatie in zijn geheel. Dit alles heeft ontegensprekelijk een gunstig effect op de patiëntveiligheid en zorgkwaliteit.

Wil u meer vernemen over Workflower? Neem dan een kijkje op de website www.work-flower.be of neem contact op met ons, tel. +32 51 62 73 20 of via e-mail info@work-flower.be.