, ,

Amaron gaat in zee met LynxCare

De voorbije maanden hebben we met een aantal bedrijven gesprekken gevoerd en de fundamenten gelegd voor een duurzame samenwerking. Met één van deze bedrijven, LynxCare, hebben we al een eerste gezamenlijke integratie tot stand gebracht, in Ziekenhuis Oost-Limburg. Twee andere projecten, in AZ Nikolaas en Europaziekenhuizen, staan in de steigers. 

LynxCare ontwikkelt software voor het analyseren van gestructureerde en ongestructureerde medische gegevens. De software van LynxCare is een perfecte match voor de expertise van Amaron: wij weten waar de data zich bevinden en hoe ze ontsloten kunnen worden, terwijl LynxCare de knowhow heeft om de data te interpreteren.

AI engine

Bij ZOL Genk hebben we samen een oplossing ontwikkeld die het mogelijk maakt om patiëntverslagen geautomatiseerd te verwerken. De AI (artificial intelligence) engine van LynxCare zet de verslagen – die aangeleverd worden als tekst – om in gecodeerde concepten (SNOMED & ICD-10).

Amaron zorgt er op zijn beurt voor dat de artsen in het ziekenhuis de data die ze nodig hebben netjes kunnen ophalen uit Chipsoft, het nieuwe EPD van ZOL. De artsen kunnen de verwerkte gegevens dan bijvoorbeeld via een dashboard visualiseren tijdens een consultatie met de patiënt of de data gebruiken voor statistieken en wetenschappelijk onderzoek.

In de afdeling Orthopedie is deze oplossing al operationeel en het is de bedoeling om deze op termijn ziekenhuisbreed uit te rollen. Verder bekijken we samen met LynxCare en ZOL hoe we het data-extractieplatform, dat werkt op basis van de internationaal gangbare HL7/FHIR-standaarden, ook kunnen ontsluiten voor andere toepassingen.

Automatiseren van registraties

Een andere piste die we momenteel met LynxCare aan het onderzoeken zijn, is hoe we hun NLP-technologie kunnen loslaten op rapporten en data, met als doel een aantal verplichte registraties te automatiseren. Voor de eHealth service Orthopride en de Spine Tango registratie hebben we in dit verband al concrete stappen gezet.

Eindeloos veel mogelijkheden dus als je data combineert met AI. Neem zeker contact met ons op als je hierover meer te weten wil komen.