Eerste connectivity training day valt in de smaak

Op donderdag 23 juni kwamen 20 connectivity professionals uit alle hoeken van Vlaanderen afgezakt naar het Gentse Sandton Reylof hotel. In dit mooie kader konden zowel ‘beginners’ als ‘gevorderden’ een dag lang terecht om hun vakkennis rond connectiviteit in de gezondheidszorg aan te scherpen.

 

  • Voor sommigen was de dag al vroeg begonnen. Een deelnemer uit het verre Limburg had zelfs al om 6.30 uur de trein genomen om tijdig in het Gentse centrum te arriveren en bij aankomst, samen met de andere deelnemers, van de koffie en versnaperingen te kunnen genieten.
  • Om 9.15 uur ging de opleiding van start. Marijn en Cedric verwelkomden de cursisten van de basisopleiding en lieten hen kennismaken met HL7, Mirth beheer, socket- en file-based communicatie, Mirth filters en transformaties. Sofie nam de deelnemers van de advanced training onder haar hoede en spijkerde hun kennis bij over transformaties, database-interactie, webservices, JSON & REST, FHIR en externe libraries.
  • Naast de gevestigde standaarden, zoals HL7 en HL7 FHIR, kwam ook de Mirth-oplossing – die Amaron ondertussen al ondersteunt in een 40-tal Belgische ziekenhuizen – uitgebreid aan bod.
  • Om 15 uur vergastte het hotel de deelnemers op een echt Italiaans ijsje: een ijskarretje stond ons aan de ingang van het hotel op te wachten onder een mooi, zomers zonnetje.
  • Na de opleiding konden de deelnemers op het gezellige terras nog even napraten met hun collega’s en bij een drankje bekomen van een intensieve lesdag. Eén deelnemer had na afloop nog voldoende energie om even op verkenning uit te gaan in het prachtige Gentse centrum en vanop de Sint-Michielsbrug te genieten van het mooie uitzicht op de Gentse torens…

Kon u er niet bij zijn? Noteer dan alvast dat er in oktober een nieuwe connectivity training day gepland is. Eind augustus verneemt u hier meer over.