,

Help, de patiënt is niet gekend!

Workflower onbekende patiënt

Stel, een tandarts verwijst een van zijn patiënten door naar een MKA-chirurg in je ziekenhuis. Via eHealthBox bezorgt de tandarts de medische data voor deze patiënt aan de chirurg. De patiënt was nog nooit in je ziekenhuis en haar rijksregisternummer is evenmin gekend. Hoe koppel je die data dan met het medisch dossier en zorg je ervoor dat de chirurg toegang heeft tot de data van de patiënt?

Om dit mogelijk te maken hebben we het Workflower-proces ‘Ongekende patiënt’ ontwikkeld. Dit proces ondersteunt twee scenario’s:

  1. Het rijksregisternummer is niet meegestuurd met de doorverwijzing. Workflower start dan een proces (via taken) om de doorverwijzing, op basis van de beschikbare identificatiegegevens, te koppelen met een gekende patiënt in het EPD of ZIS van het ziekenhuis.
  2. Het rijksregisternummer is gekend, maar de patiënt heeft nog geen ID in het ziekenhuis. Workflower bewaart de aanvraag en bijbehorende patiëntinformatie in een buffer, en zorgt ervoor dat rijksregisternummer en patiënt-ID aan elkaar gekoppeld worden wanneer de ID gecreëerd wordt, bijvoorbeeld wanneer de patiënt zich aanmeldt in het ziekenhuis (via een A01-bericht).

In beide gevallen worden de aangeleverde documenten opgeladen in het medisch dossier. De chirurg krijgt de informatie die hij nodig heeft. Zo hoeft de patiënt haar verhaal niet opnieuw te vertellen wanneer ze in het ziekenhuis aankomt.

Wist je verder dat…

  • … we een Workflower-proces voor het aanmelden van jobstudenten aanbieden tegen een kleine instapkost van 2.000 euro per jaar (excl. btw)?
  • … er binnenkort een nieuwe update is van de IFIC-codes? Met het Workflower-proces voor het beheer van de IFIC-codes vermijd je de administratieve rompslomp en kan de HR-afdeling een pak tijd besparen.
  • … Workflower een belangrijke component is voor het overbrengen van aanvragen of resultaten medische beeldvorming naar het patiëntendossier?
  • … Workflower een prima instrument is om de foutmeldingen over je koppelingen in NextGen Connect te documenteren, analyseren, en op te volgen?
  • … er op onze Workflower community een procesje om het OG-nummer van artsen (6 of 8 karakters) te bepalen, gratis ter beschikking staat?

Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met Sindy Vranckx (sindy@amaron.be of tel. 0495 79 00 24), of surf naar de Workflower-pagina op deze website.