Webinar: ‘Processen digitaliseren in de zorg. Hoe doe je dat nu echt?’

Workflower webinar

Wil je te weten komen hoe je als zorgorganisatie efficiënt en effectief processen kunt digitaliseren om op die manier meer te doen met de schaarse middelen die er zijn? Registreer je dan snel voor het webinar van 19 september en verneem in 1 uur hoe je met Workflower tijd en middelen kunt besparen en de werkdruk voor je teams vermindert. Deelname is gratis.

Waarom processen digitaliseren in de zorg?

Niemand zal betwisten dat het loont om te investeren in procesautomatisering. Dat geldt voor alle sectoren, maar in het bijzonder voor de zorgsector, waar mensen en middelen schaars zijn.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Efficiëntieverbetering: Je automatiseert repetitieve taken waardoor de werkdruk voor je personeel vermindert. Je teams kunnen beter samenwerken en meer patiënten behandelen.
 • Kostenbesparing: Door taken te automatiseren, bespaar je op operationele kosten.
 • Kwaliteitsverbetering en veiligheid: Je krijgt een grotere nauwkeurigheid en consistentie van de processen. Automatische meldingen helpen bovendien bij het verminderen van menselijke fouten.
 • Verbeterde patiëntervaring: Snellere processen en kortere wachttijden dragen bij aan een positieve ervaring voor patiënten.
 • Beter gegevensbeheer: Gegevens worden gestructureerd vastgelegd en zijn beschikbaar in real-time. Op basis hiervan kun je trends identificeren en beslissingen nemen.
 • Rapportage: Je kan snel en tijdig nauwkeurige rapporten genereren. Dit is van cruciaal belang voor audits, vergoedingen en het algemeen beheer van je zorginstelling.
 • Compliance: Je werkprocessen zijn perfect afgestemd op de geldende regelgeving en richtlijnen, en je kunt soepel inspelen op wijzigingen.

Allemaal goed en wel, maar hoe doe je dat nu concreet?

Met Workflower heb je een bouwdoos met objecten en tools om allerlei medische en administratieve werkprocessen op maat van je organisatie in te richten – over de domeinen, disciplines en IT-systemen heen.  Dit is uitermate handig wanneer je bestaande informatiesystemen niet snel genoeg kunnen inspelen op een specifieke vraagstelling of in een bepaalde behoefte kunnen voorzien.

Tijdens het webinar van 19 september tonen we je aan de hand van cases uit de praktijk hoe je:

 • op een intuïtieve manier processen uittekent met BPMN, een gestandaardiseerde grafische notatie die wereldwijd gebruikt wordt.
 • voor je procesapplicatie formulieren en gebruikersschermen samenstelt.
 • overzichtelijke takenlijsten creëert voor je medewerkers.
 • rapporten genereert op basis van de informatie die in een Workflowerapplicatie is vastgelegd.
 • procesdata integreert in de bestaande systemen van je zorgorganisatie (bv. EPD).

>> Meer over Workflower

Benieuwd om te vernemen hoe je met Workflower allerhande klinische en administratieve processen automatiseert en zo de werkdruk voor je teams vermindert?  

Neem dan deel aan het gratis webinar van 19 september, van 11 tot 12 uur.  

Na inschrijving ontvang je een e-mail met een Teams-link voor het webinar.

>> Meer over Workflower