,

Aan de slag met Workflower

De afgelopen maanden zijn er weer enkele nieuwe Workflowerprocessen live gegaan bij onze klanten. AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV heeft Workflower geïmplementeerd om het interne aankoopproces te automatiseren en is zo al het derde Vlaamse ziekenhuis dat dit proces met Workflower ondersteunt.

Griepvaccinatiestatus

Via een tweede Workflower-toepassing creëerde AZ Sint-Jan een centraal platform om de griepvaccinatiestatus bij te houden voor alle medewerkers op de verschillende sites. De persoonsgegevens van de medewerkers worden met bestaande koppelingen opgehaald in het artsen- en personeelsbestand en automatisch ingevuld in het registratieformulier. Via de rapportagefunctionaliteit van de applicatie kan je een bestand genereren met het overzicht van alle vaccinatiegegevens, dat op zijn beurt geïmporteerd kan worden in de tool voor arbeidsgeneeskunde van het ziekenhuis.

Preoperatief dossier

AZ Alma ging creatief aan de slag met Workflower om het proces van de preoperatieve consultatie en de opmaak van het preoperatieve dossier te automatiseren. Op basis van enkele criteria bepalen de verpleegkundigen op preoperatieve consultatie of een patiënt de preoperatieve vragenlijst thuis kan invullen. Deze patiënten krijgen dan via e-mail het verzoek om de vragenlijst in te vullen. Zo nodig ontvangen ze ook een herinnering. De overige patiënten worden uitgenodigd om de digitale vragenlijst ter plaatse in het ziekenhuis in te vullen, al dan niet met de hulp van een verpleegkundige. Zodra de pre-operatieve informatie volledig is, krijgt de anesthesist een taak om de ingreep goed (of af) te keuren en vervolgens wordt er hierover teruggekoppeld naar de chirurg.

Een greep uit de Workflower-realisaties vind je op onze Workflower webpagina onder de titel: 1 platform – oneindig veel toepassingen.

Vergeet ook niet om het Workflower-animatiefilmpje te bekijken, bovenaan de Workflower webpagina!