,

Data van toestellen voor spotcheck en patiëntmonitoring: beschikbaar in het EPD voor elke zorgverlener

Connectie toestel patiëntmonitoring

Toestellen voor patiëntbewaking worden in het ziekenhuis ingezet om patiënten op te volgen voor allerlei zorgbehoeften. Niet alleen op intensive care, maar ook in andere zorgsettings. Wat al deze toestellen gemeen hebben, is dat ze heel wat data opleveren over de gezondheidstoestand van een patiënt. Data die des te waardevoller zijn als ze veilig en gestructureerd doorstromen naar het patiëntendossier.

Gestandaardiseerde oplossing

Welke apparatuur je ook gebruikt om lichaamsfuncties te bewaken, en of je die vitale parameters continu monitort met high acuity monitors, of op gezette tijdstippen met spotcheck systemen: onze generieke oplossing is in staat om al die data te capteren.

De data worden automatisch vertaald naar codes op maat van het KWS elektronisch patiëntendossier van nexuzhealth. Zo komt de informatie gestructureerd terecht precies daar waar ze thuishoort, en kan elke zorgverlener ze gemakkelijk inkijken waar en wanneer dat nodig is.

Veiligheid voorop

  • Met de oplossing van Amaron kun je erop vertrouwen dat de geregistreerde data
    gekoppeld zijn aan de juiste patiënt.
  • Als de connectie met je spotcheck toestel het even laat afweten, dan worden de data
    tijdelijk gebufferd, om weer door te stromen zodra de connectie hersteld is.
  • Amaron Watch houdt een oogje in het zeil: als er zich ergens een probleem voordoet met de datatransfer, dan krijg je een melding zodat je direct kunt ingrijpen.

Monitoringstoestellen van alle leveranciers

Met KWS hebben we al tientallen connecties opgezet; we kennen de communicatiemogelijkheden dus door en door. Zo konden we een gestandaardiseerde oplossing bouwen waarmee je zowat alle toestellen die op de markt beschikbaar zijn, kunt integreren met het EPD.

Wij maken met de leveranciers van de toestellen de juiste afspraken. Zij kunnen dan de correcte parameters toepassen en de data aanleveren op maat van de HL7-specificaties van KWS. Op die manier kan je moeiteloos nieuwe toestellen koppelen.

Realisaties:

Al meer dan 20 ziekenhuizen gebruiken onze gestandaardiseerde oplossing om data van bewakingssystemen beschikbaar te maken in het KWS patiëntendossier. Het gaat om high acuity systemen van onder meer Dräger, Mindray en Philips, en low acuity systemen van onder meer GE, Mindray, Philips, BMA-Mosos en Welch-Allyn.

Gelijkaardige koppelingen kunnen we eveneens tot stand brengen voor:

  • systemen van andere leveranciers
  • andere apparatuur, onder meer spuitpompen

Heb je vragen? Wens je een offerte?