,

Nieuw: Workflower apps, eenvoudig en snel uit te rollen in élke zorgorganisatie

Het Workflower platform, dat we 10 jaar geleden lanceerden, is vandaag niet meer weg te denken uit het IT-landschap in de zorg. Tientallen Belgische ziekenhuizen maken al gebruik van Workflower om de meest uiteenlopende processen te automatiseren. Op die manier helpen ze hun medewerkers om vlotter samen te werken en boeken ze stevige efficiëntiewinsten.

Workflower apps

Elk ziekenhuis heeft unieke, organisatiespecifieke werkprocessen. Maar net zo goed zijn er processen die in de verschillende ziekenhuizen vrijwel identiek verlopen. De Workflower-applicaties die gaandeweg gecreëerd zijn om deze processen aan te sturen in het ene ziekenhuis, kunnen dus moeiteloos ingezet worden in andere ziekenhuizen.

Deze applicaties brengen we nu als afzonderlijke pakketten naar de brede sector. Zo kan elke zorgorganisatie genieten van de voordelen van deze “Workflower apps” zonder dat ze het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

In een mum van tijd is je Workflower app operationeel en kunnen je medewerkers efficiënter werken met minder manuele handelingen.

De eerste Workflower apps waar je naar kan uitkijken zijn:

 • Vaccinatieregistratie: met deze app leg je snel en goed vaccinaties vast van medewerkers, en bij uitbreiding ook van patiënten.
 • Automatische patiënt/contact creatie: zorgt voor de automatische aanmaak van patiënt en/of contact bij externe orders, bijvoorbeeld externe aanvragen van laboratoriumtesten.
 • Infectiepreventie: automatiseert het volledige proces, van het toekennen van isolatietaken tot het uitvoeren van opvolgingsscreenings.
 • Patiënt notificaties: helpt je om het aantal no-shows bij patiënten in de polikliniek terug te dringen door hen een sms te sturen ter herinnering van hun afspraak.
 • COVID teststraat: faciliteert een vlotte doorloop in COVID triageposten, en daaraan gekoppeld de automatische overdracht van relevante data naar de Sciensano databank voor contacttracering.
 • Rijksregisterconsultatie: haalt aan de hand van het rijksregisternummer automatisch de correcte persoonsdata van patiënten op in het Rijksregister en de Kruispuntbankregisters.

De komende maanden zal je nog meer Workflower apps op het toneel zien verschijnen. In onze nieuwsbrieven zullen we ze elk afzonderlijk aan je voorstellen.

Hoe zijn de Workflower apps opgebouwd?

Workflower apps bestaan doorgaans uit verschillende componenten. De basis ervan is altijd een proces dat we geïmplementeerd hebben met Workflower. Maar de meerwaarde van deze apps is des te groter als je ze via het Connect platform van Amaron integreert met je bestaande IT-systemen en/of met de eHealth-platformen van de overheid.

Wat zijn de voordelen van Workflower apps?

 1. Eenvoudig en snel uit te rollen:
  In een mum van tijd is je Workflower app operationeel en kunnen je medewerkers efficiënter werken met minder manuele handelingen.
 2. Doordacht proces:
  Je hoeft niet eerst een proces uit te tekenen en vervolgens om te zetten naar een praktisch bruikbare applicatie – dat hebben wij voor jou al gedaan.
 3. Snelle return:
  Je betaalt enkel de prijs voor het pakket. Er zijn geen andere licentiekosten aan verbonden, noch kosten voor losse modules en componenten.
 4. Automatische doorstroming van data:
  Workflower apps koppelen met het Amaron Connect platform (EAI) voor een vlotte doorstroming van data van en naar de bestaande informatiesystemen van het ziekenhuis (ZIS of EPD bijvoorbeeld) en de dataplatformen van de federale en regionale overheden (eHealth-services, Vaccinnet etc.).
 5. Inzicht:
  Met een volledige audittrail en handige overzichtslijsten kan je makkelijk achterhalen wat wanneer gebeurd is, welke taken er nog open staan etc.
 6. Vlot op te schalen:
  Je investering is toekomstbestendig: met de app haal je een stevig fundament in huis dat je gemakkelijk kunt uitbreiden naar andere Workflower apps en processen, die je overal in je zorginstelling kunt inzetten.
 7. Zélf processen bouwen:
  Als je Workflower eenmaal in de vingers hebt, begint het misschien te kriebelen om nog meer medische of administratieve workflows onder handen te nemen, en zelf processen op maat te bouwen met Workflower. Ook dat is perfect mogelijk.

Wil je ook genieten van de voordelen van de Workflower apps? Wens je een offerte?