ICT4Care: welkom op de stand van Amaron!

ICT4Care

Op 17 mei 2022 vindt het 25e colloquium van ICT & Gezondheid plaats in Affligem. Ook wij van Amaron tekenen present. Heb je vragen over interoperabiliteit en digitale werkprocessen? Kom dan zeker langs op onze stand.

Amaron heeft de voorbije jaren een flinke groeispurt doorgemaakt. In twee jaar tijd is ons personeelsbestand nagenoeg verdubbeld. Ook qua producten is ons aanbod fors uitgebreid. Terwijl we ons vroeger toespitsten op de connectiviteit tussen de softwaresystemen die draaien binnen het ziekenhuis, reiken onze activiteiten en ambities vandaag veel verder.

Procesautomatisering in de zorg

Heel veel ziekenhuizen, niet alleen in België, maar ook in Nederland en Frankrijk hebben inmiddels Workflower in huis gehaald om allerhande werkprocessen te digitaliseren. Zo is Workflower uitgegroeid tot dé referentie voor procesautomatisering in de zorg.

Gaandeweg hebben we vastgesteld dat er naast de unieke zorgprocessen die elke organisatie heeft, ook processen zijn die in hoge mate identiek zijn in de hele sector. Workflower-applicaties die gecreëerd zijn om dergelijke processen te digitaliseren, kunnen dus moeiteloos ingezet worden in de bredere sector. In een mum van tijd zijn deze “Workflower apps” operationeel en kunnen je medewerkers efficiënter (samen)werken met minder manuele handelingen.

Veilig data delen buiten de muren van het ziekenhuis

Een andere tendens in de zorgsector is de groeiende behoefte om data te ontsluiten buiten de muren van het ziekenhuis. Zo deel je niet alleen data met de andere ziekenhuizen binnen je netwerk, maar ook met de overheid, met patiënten, en misschien zelfs met technologiebedrijven die zich toespitsen op data-analyse. Dat je alles in het werk stelt om de dataoverdracht veilig te laten verlopen, staat buiten kijf. En dat is niet niks, want veilig data uitwisselen is nu eenmaal een complexe materie, die vakwerk vereist.

Steeds meer zorgorganisaties schakelen daarom de hulp in van Amaron om data te ontsluiten buiten de muren van hun instelling. Onze jarenlange expertise op het gebied van interoperabiliteit in de zorg is hierbij zeker van tel. Maar – en dat wist je misschien nog niet – we hebben daarnaast ook solide algoritmes om data te anonimiseren en pseudonimiseren. Daaraan gekoppeld helpen we je ook graag met het inrichten van een waterdicht governance proces voor data-uitwisseling, dit alles in overleg met de DPO en in overeenstemming met de veiligheidsprotocollen van je organisatie.

Wil je je organisatie veilig en doelmatig door dit complexe landschap loodsen? Kom dan zeker langs op onze stand in Affligem voor een gesprek met Tom, Maurice, Frederik, Jan of Pieter.