,

Low-code: Bouw zélf snel oplossingen voor je zorginstelling met een minimum aan programmeerwerk

brainstorm low code

In de digitale transformatie heeft de zorgsector al enorme stappen voorwaarts gezet. Deze trend zet zich onverminderd door: een verdere automatisering moet onder meer helpen om de bestaande personeelskrapte aan het bed en elders enigszins op te vangen. Maar er is ook een chronisch tekort aan software-ontwikkelaars. Als je tegen die achtergrond snel wil schakelen, ben je gebaat met een ‘low code’ platform, zoals Workflower.

Met dit unieke platform voor de zorgsector kan je zélf applicaties bouwen met weinig programmeerkennis. Je vergroot de flexibiliteit van je organisatie en kunt processen digitaliseren, ook als er binnen je organisatie niet voldoende capaciteit is om software te ontwikkelen.

In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van low-code platformen en waarom je als zorgorganisatie een goede match hebt met Workflower.

Low code: voor een visueel ontwerp van applicaties

In plaats van traditionele computercode te schrijven, ontwerp je met een low-code platform applicaties aan de hand van visuele componenten.

Deze relatief nieuwe manier van werken biedt heel wat voordelen:

 • Het kost je een pak minder tijd om een nieuwe applicatie op te zetten.
 • Omdat er minder handmatig werk aan te pas komt, is er minder kans op fouten of bugs.
 • Meer mensen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling, niet alleen de programmeurs. Er is ook minder opleiding nodig.
 • Voor de ontwikkelaars blijft het mogelijk om handgeschreven code toe te voegen voor nog meer flexibiliteit.
 • Je kunt de applicaties makkelijk koppelen met je bestaande softwaresystemen.
 • Je hebt meer controle over de processen en krijgt inzicht in knelpunten, zodat je die op gepaste wijze kunt aanpakken.

Workflower + Amaron, 1+1=3

Ook bij Amaron zijn we ervan overtuigd dat low-code systemen onontbeerlijk zijn om op een flexibele manier processen te automatiseren zodat zorgmedewerkers meer kunnen doen met minder moeite.

Daarom hebben we – speciaal voor de zorgsector – Workflower ontwikkeld, een generieke tool waarmee je allerhande zorg- en administratieve processen kunt digitaliseren. Workflower werkt op basis van een standaardtaal: business process modelling (BPMN 2.0) en zet de modellen die je documenteert om in uitvoerbare implementaties. Voor de gebruikers zijn de Workflower-applicaties heel laagdrempelig. Heel belangrijk ook: nadat je een Workflower-proces in gebruik hebt genomen, kan je de processen zorgvuldig monitoren en waar nodig bijsturen. Alles is transparant.

Met Amaron kan je er bovendien op rekenen dat je Workflower-applicaties volledig geïntegreerd zijn met je bestaande IT-systemen;  meer zelfs: je kan workflows bouwen bovenop de koppelingen die je al hebt in je zorginstelling.

Je hebt met ons ook een partner die niet alleen de technische kant van procesautomatisering beheerst. We kennen de werking van de zorgsector en alle systemen die er draaien door en door. Zo kunnen we actief met onze klanten meedenken en je helpen om een goed werkende oplossing te bouwen die perfect aansluit bij de behoeften die er in je zorgorganisatie zijn.

Workflower low-code platform:

 1. Ontworpen voor de zorgsector
 2. Breed inzetbaar
 3. Slechts een minimum aan traditionele code nodig (soms helemaal geen code)
 4. Taakgedreven applicaties
 5. Snelle formulieren
 6. Handige takenlijsten, rapporten en configureerbare overzichtslijsten
 7. Controle en inzicht in je processen
 8. Geïntegreerd met je bestaande IT-systemen

Herken je volgende scenario’s?

 • Zijn er taken die geheel of gedeeltelijk handmatig worden uitgevoerd, terwijl je ze even goed kan automatiseren? Denk maar aan de data-overdracht bij de opname van een patiënt, de transfer van data naar het eGezondheid-platform van de Belgische federale overheid, enz.
 • Gebruik je in jouw organisatie ondanks je gecentraliseerde bedrijfssoftware nog heel wat  Excel-bestanden, Word-templates en papieren formulieren? Zaken die via e-mail worden uitgewisseld en manueel in je bedrijfssystemen of EPD worden geregistreerd. Denk bijvoorbeeld aan een formulier voor nutritiescreening, vragenlijsten voor het pre-operatief dossier, budgetaanvragen, interne projectvoorstellen, verlofaanvragen, …
 • Heb je ergens een kleinere, oude applicatie die dringend aan vervanging toe is?
 • Wil je snel inspelen op nieuwe regelgeving of voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen?
 • Denk je eraan om data te laten analyseren door een AI-algoritme in de cloud en weet je niet goed hoe je de anonimisering/pseudonisering, en daaraan gekoppeld, het governance proces veilig en vlot kunt organiseren?

Al deze processen en nog veel meer kan je omzetten in geconnecteerde applicaties met Workflower! 

Wens je meer informatie, een demonstratie of een offerte?