Patiënt/contact creatie
powered by WORKFLOWER
Automatiseer de aanmaak van patiënt en/of contact voor externe aanvragen, bijvoorbeeld laboratoriumorders, en geef je administratieve medewerkers ruimte voor andere taken.
powered by WORKFLOWER
Automatiseer de aanmaak van patiënt en/of contact voor externe aanvragen, bijvoorbeeld laboratoriumorders, en geef je administratieve medewerkers ruimte voor andere taken.
Onze applicatie combineert connectiviteit, workflow- en eHealth-diensten om bij externe orders van labtesten vlot de nodige patiëntenadministratie af te handelen.
SNEL & EFFICIENT
Manuele handelingen worden beperkt tot het absolute minimum wat een flinke tijdswinst oplevert voor de administratieve medewerkers, onder meer op patiëntenadministratie.
VEILIG
Je werkt altijd met de juiste persoonsgegevens, gelinkt aan het juiste contact. De data zijn bovendien afgeschermd voor ongeautoriseerd gebruik.
UNIVERSEEL
De applicatie Patiënt/contact creatie kan je gebruiken voor alle externe laboratoriumorders, of ze nu afkomstig zijn van andere ziekenhuizen in je netwerk, externe verwijzers, huisartsen etc. Op termijn kan je er ook orders voor andere onderzoeken mee verwerken, bv. medische beeldvorming.
INZICHT
Met een volledige audittrail en handige overzichtslijsten kan je makkelijk achterhalen wat wanneer gebeurd is, welke taken nog open staan enz.
RETURN
Deze app helpt je medewerkers heel wat tijd te besparen. Tijd die ze kunnen besteden aan taken met een grotere meerwaarde voor de patiënten. De investering betaalt zich dus heel snel terug.
Met Workflower haal je bovendien een tool in huis waarmee je een breed scala aan bestaande en toekomstige processen kunt automatiseren – in alle geledingen van je zorgorganisatie.
Welke koppelingen maken deel uit van de applicatie Patiënt/contact creatie?
Kan je de ConsultRR component van deze app ook gebruiken in andere situaties?
Het is perfect mogelijk om de ConsultRR component te gebruiken in andere situaties, bijvoorbeeld bij doorverwijzing van een patiënt. Op de pagina over de Rijksregisterconsultatie kan je hier meer over lezen.
Wat gebeurt er als één van de databronnen (ADT, ConsultRR) niet bereikbaar is?
Als één van de databronnen (ADT, ConsultRR) niet bereikbaar is, zal de app een aantal keren automatisch opnieuw proberen om de databron te bereiken. Het aantal pogingen en de tijd ertussen kan je zelf vastleggen.
Hoe kan je vermijden dat contacten dubbel aangemaakt worden?
Indien de kans bestaat dat een order meerdere keren aangeboden wordt, of indien er voor een patiënt meerdere orders per dag kunnen binnenkomen, kan je de oplossing zo instellen dat deze maar één keer per patiënt en per dag een contact aanmaakt.
Wat heb je nodig om de app Patiënt/contact creatie te kunnen gebruiken?
Klanten van Amaron kunnen deze toepassing draaien op hun Amaron applicatieserver. Dit is de server die je onder meer gebruikt voor Amaron Watch en Workflower. Heb je nog geen Amaron applicatieserver? Dan zetten wij deze graag voor je op.
Bij de bestelling bezorgen we je alle specificaties. Tijdens een project kick-off meeting zullen we de specificaties verder toelichten en bespreken.
Welke technologie is gebruikt voor deze applicatie?
Deze applicatie is gebouwd met het Workflower-platform van Amaron. Dit is een low-code platform waarmee je allerhande processen kunt configureren en automatiseren, over de softwaretoepassingen van je ziekenhuis heen. Workflower beperkt zich niet tot het klinische domein, maar is ook breed inzetbaar in administratie, logistiek, HR of een combinatie van domeinen.
De Workflower-applicaties koppelen met het Amaron Connect platform (EAI) voor een naadloze uitwisseling van data met de informatiesystemen van het ziekenhuis en met de dataplatformen van de federale en regionale overheden (eHealth, Vaccinnet, Vitalink …) of andere externe toepassingen, bv. AI.
“Vroeger werd het hele proces manueel afgehandeld door de administratieve medewerkers van het laboratorium. Dit gaf enorm veel werk, met weinig toegevoegde waarde. Toen de oplossing van Amaron in productie ging, hebben we in de eerste weken 14.000 externe aanvragen verwerkt; slechts bij 1.000 daarvan is handmatig ingegrepen. Zo kon het laboratoriumsecretariaat flink wat tijd besparen. Met de oplossing van Amaron kunnen we ook statistieken genereren en hebben we diagnostische functies ter beschikking die fouten opsporen. Zo behouden we in alle transparantie steeds het overzicht.”
Antoine Lacroix, Projectmanager, ICT-dienst, CHU UCL Namur