, ,

Patiënten beter informeren dankzij samenwerking Spryng en Amaron

sms-services az alma

Met het Workflower Notification Center hebben zorgorganisaties een krachtige, generieke oplossing om geautomatiseerd meldingen te sturen naar patiënten en andere stakeholders. Om ziekenhuizen en zorginstellingen nog efficiënter te laten werken, hebben we de SMS-services van Spryng geïntegreerd in het Notification Center. 

Het is geen geheim dat de zorgsector onder druk staat. Wachtlijsten worden steeds langer, afspraken worden ver in de toekomst gepland en veel zorginstellingen kampen met personeelstekorten. De kosten voor een patiënt die niet komt opdagen zijn hoog. Bovendien is het onwenselijk omdat artsen in diezelfde tijd iemand anders hadden kunnen helpen.

“Met het Workflower Notification Center kunnen organisaties zelf workflows bouwen om no-shows te reduceren. Uit ons onderzoek is gebleken dat SMS-reminders tot 70% minder no-shows genereren. Dit is slechts een van de toepassingen van het softwareprogramma van Amaron. Onze SMS-service is als enige in Europa zowel ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Op deze manier communiceren zorgorganisaties niet alleen interoperabel en effectief, maar ook veiliger.”
Naomi Vonk, Country Manager Nederland bij Spryng

In België zijn er al vier ziekenhuizen die de services van Spryng hebben ingebed in werkprocessen die zijn ingericht met het Workflower Notification Center van Amaron: AZ Alma Eeklo, AZ Sint-Lucas Gent, AZ Vesalius Tongeren en Jan Yperman Ziekenhuis.

AZ Alma informeert vertrouwenspersonen geautomatiseerd

In maart 2022 is AZ Alma in Eeklo gestart met een initiatief waar zowel patiënten, medewerkers als familie blij mee zijn. Voortaan krijgt de vertrouwenspersoon van een patiënt die een operatie ondergaat, een melding per SMS wanneer de patiënt na de ingreep terug op de kamer is. Dit proces heeft AZ Alma geautomatiseerd met het Workflower Notification Center van Amaron en de geïntegreerde SMS-service van Spryng.

De implementatie resulteert in minder druk op de telefooncentrale, minder overlast voor de medewerkers van AZ Alma, en opgeluchte reacties bij de vertrouwenspersonen van de patiënten.

AZ Sint-Lucas in Gent stuurt afspraakherinnering via SMS

Samen met Amaron en de EPD-leverancier, heeft de IT-afdeling van AZ Sint-Lucas in Gent een oplossing voor afspraakherinneringen opgezet. Deze oplossing is gebaseerd op het Workflower Notification Center van Amaron en de SMS-services van Spryng.

De patiënten van AZ Sint-Lucas ontvangen nu korte tijd voor hun onderzoek of raadpleging een SMS ter herinnering van hun afspraak. Tijdens de coronaperiode kregen ze ook een tweede SMS met de COVID-maatregelen die in het ziekenhuis van kracht waren.

Over Spryng

Spryng levert wereldwijd SMS-diensten voor de zakelijke markt, met een klantenbestand van ruim 25.000 klanten. Spryng heeft in acht jaar tijd een prominente plek in de mobiele dienstensector verworven en heeft hierdoor in veel bedrijfstakken gezamenlijk met haar klanten interessante cases weten te realiseren. De kracht van Spryng ligt in het feit dat de SMS-diensten laagdrempelig en efficiënt worden aangeboden en zo zijn ontworpen dat ze zoveel mogelijk aansluiten op de wensen van de klanten. Bovendien staat veiligheid hoog in het vaandel: Spryng is de enige SMS-leverancier in Europa met zowel de ISO 27001 als NEN 7510 certificering.